Mali Ghogargaon

Onderwijs, medische zorg, kleding en voedsel voor 450 kinderen in Mali Ghogargaon.
Dit project voorziet in een lagere school, een kleuterschool en een dokterspost waar zelfs op zondag medische consulten mogelijk zijn. Ook kan de bevolking daar terecht voor gezondheidsvoorlichting, psychosociale en emotionele ondersteuning en medicijnen. De apotheek beschikt ook over een jeep, om mensen in omliggende dorpen te kunnen bereiken.
Het project ondersteunt verder drie zelfhulpgroepen voor vrouwen. Zij zijn door een onderling leensysteem in staat om kleine economische projecten op te zetten die (deels) in hun onderhoud voorzien. Ook worden naailessen gegeven.
Resultaten: in het dorp zijn de afgelopen jaren 140 huizen van modder vervangen door huizen van bakstenen en er zijn toiletten gebouwd. De kinderen ontwikkelen zich, ze zijn gezonder door de medische zorg en de voorlichting die is gegeven over hygiëne en voeding . Een aantal vrouwen heeft ook leren lezen en schrijven, aan degene die het nu goed beheersen is gevraagd het vervolgens aan drie andere vrouwen te leren. Daar is nu een begin mee gemaakt.
Dit project is volledig afhankelijk van de financiële steun van onze sponsors.

Help mee!

De apotheek, waar men zelfs op zondag langs kan komen.
« van 37 »

Comments are closed.