Mali Ghogargaon: uit het rapport van september 2013
Op 16 juni is de school weer begonnen.
Balwadi: De kleuterschool is dit jaar gestart met nieuwe 49 kinderen. De eerste maand ging dat gepaard met veel tranen. Maar intussen zijn de kleuters gewend aan het naar school gaan.
Boarding: Op de boarding zitten nu 83 meisjes, uit omliggende dorpen. Bij de nieuwe meisjes ligt, naast de emotionele zorg om hen zich snel thuis te laten voelen, de nadruk eerst op gezondheid en hygiƫne.
Een aantal meisjes bleek ondervoed en twee hadden ontstoken amandelen. Veel kinderen hadden gaatjes in hun tanden. Waar nodig is medische hulp verleend.
Verschillende meisjes klaagden over duizeligheid toen ze na de vakantie terug kwamen op de boarding: na onderzoek bleken het uitdrogingsverschijnselen. Water is in sommige gebieden schaars. De meisjes worden er nu met regelmaat aan herinnerd om voldoende te drinken.
De maandelijkse medische keuring blijft gehandhaafd, om de gezondheid van de meisjes te kunnen monitoren.
Nieuwe meisjes leren eerst hoe ze zichzelf en hun omgeving moeten verzorgen (wassen, kleding regelmatig wassen, handen wassen, haren wassen, tanden poetsen, toilet gebruik, afval niet zomaar op de grond gooien enz..).
Om de meisjes te laten zien wat er zoal in de wereld gebeurd wordt dagelijks met elkaar naar het journaal gekeken. Ook zorgen de begeleidsters er voor dat er regelmatig kranten ter inzage liggen.
Uiteraard is er naast school en huiswerk ook tijd voor sport, dans en spelletjes en in het weekend wordt er regelmatig naar een film gekeken.

Post filed under Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *