Ligging

Onze projecten liggen op een na in de staat Maharashtra. Maharashtra is een van de 28 staten in India en ook een van de grootste.

Miljoenensteden als Mumbai (Bombay), Nagpur en Aurangabad liggen in deze staat. De oppervlakte is tien keer Nederland en er wonen circa honderd miljoen mensen. Alleen Mumbai telt al twintig miljoen inwoners. Er wordt voornamelijk Marati gesproken. In de steden wordt ook veel Engels gesproken.

Meer dan dertig procent van de inwoners is analfabeet. De nationale munt is de rupee (1 eurocent). In 1977 was de waarde van 1 rupee nog 35 cent.

Vervoer per trein is enorm belangrijk. India heeft het grootste spoorwegnet ter wereld en met ruimĀ een miljoen werknemers is de Indiase spoorwegmaatschappij de grootste werkgever ter wereld. Alleen tussen Mumbai en Poona is een moderne ‘highway’. Van de elektriciteit komt dertienĀ procent uit kolencentrales en zeventien procent uit kernenergie.

De industrie is de grootste werkgever (40%). De voornaamste gewassen zijn katoen, suikerriet en gierst (een tarwesoort) en fruit.

Mumbai wordt ook wel Bollywood genoemd. Hier worden de meeste films ter wereld gemaakt, veel meer dan in Hollywood. Vooral Hindifilms zijn populair.

Comments are closed.