Jharkand

Jharkand, Ranchi
Maher is in 2008 in de zeer arme regio Jharkand begonnen een hulpprogramma op te zetten, vergelijkbaar met Vadhu Budruk. Er heerst extreme armoede in deze regio, met name onder de kastloze bewoners. Er is gebrek aan scholen, er leven veel kinderen op straat en een groot aantal ouders is analfabeet.
In 2008 is in Ranchi ook al meteen een eerste opvanghuis geopend voor meisjes, want de nood was hoog. Dit is echter een tijdelijk, bouwvallig onderkomen. Er worden intussen 30 kinderen opgevangen. Vorig jaar is begonnen met de bouw van dit nieuwe centrum, waarbij als eerste een degelijk en veilig huis voor deze, meestal kasteloze, meisjes wordt gebouwd.
Intussen is ook gestart met een voorlichtingsprogramma voor vrouwen, waarin hun rechten worden uitgelegd en hen wordt geleerd hoe ze voor die rechten kunnen opkomen.
Onze kerstactie van 2012 was voor dit huis. Dat heeft toen € 4440,- opgeleverd. Wereldwijd is er vorig jaar € 40.000,- geschonken (inclusief onze bijdrage). In totaal is er € 80.000,- nodig, dus de helft is binnen! De bouw gaat moeizaam, de streek is erg arm. In het begin is veel bouwmateriaal gestolen. Er zijn nu dag en nacht bewakers aanwezig.
Om ook de andere helft te realiseren houden we dit jaar de kerstactie nogmaals voor dit kindertehuis. We kunnen er met elkaar voor zorgen dat kasteloos niet kansloos betekent!

Het uitzetten voor de bekisting van de fundering.
« van 6 »

Terug naar Maher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *