Aurangabad

Rond de tweehonderdvijftig kinderen van voddenrapers krijgen onderwijs, gezondheidszorg, psycho-sociale en emotionele zorg en goede voeding. Het gaat om kinderen tussen de zes en zestien jaar oud uit de sloppenwijken van Aurangabad. Op vier locaties in Aurangabad zijn coachingsklassen ingericht voor deze kinderen.
Dit project is gestart in 2009. Begonnen is met gesprekken met de ouders, om hun te informeren en te motiveren hun kinderen naar school te laten gaan. Zolang een kind op school zit kan het niet werken en het valt voor deze gezinnen niet mee om elke dag voldoende bij elkaar te scharrelen om te kunnen eten. In de meeste gezinnen zijn problemen, een vader die drinkt, eenouder gezinnen, psychische problemen enz.. Daarom is de sociaal werker ook hier met de gezinnen aan de slag gegaan, om de ouders van deze kinderen te ondersteunen en te verenigen in zelfhulpgroepen. Zij geeft trainingen over hygiëne, watergebruik, mogelijkheden om het inkomen te vergroten enz..
Er zijn intussen al 67 zelfhulpgroepen in Aurangabad, de langstlopende groep is al 13 jaar “samen sterker”. Er komen nog steeds nieuwe bij, nu ook onder de ouders van deze straatkinderen. Het is een langzaam proces.
De benadering van de kinderen is individueel, bij elk kind wordt gekeken welke hulp nodig is om zich te kunnen ontwikkelen, wat de persoonlijke omstandigheden zijn en wat de interesses zijn van het kind.

Help mee!

Een volksdans, die gaat over vissers en hun vrouwen. Achter hun de ingang naar het klaslokaal. Wanneer je daar doorheen loopt kom je in de keuken.
« van 14 »

 

Comments are closed.