Afscheid van Wereldkinderen.

Zaterdag 26 oktober jl. was er een afscheidsbijeenkomst in Den Haag. Een afscheid tussen de medewerkers van Wereldkinderen en de vrijwilligers van de diverse werkgroepen,  maar ook van de vrijwilligers onderling. Rachelle, Annely en Margot hebben er een leuke ontmoeting van gemaakt. Ze zongen met z´n drieën zelfs een “Vrijwilligerslied”  voor de vrijwilligers, onder muzikale begeleiding van Margot. We zien terug op een prettige samenwerking met deze medewerkers alsook met een aantal intussen ex-medewerkers van Wereldkinderen.  Ook een lid van de Raad van Toezicht was bij het afscheid aanwezig. Rest nu nog de financiële afwikkeling.

Van alle werkgroepen gaan vier werkgroepen door. Twee daarvan kunnen blijven werken onder de vlag van Wereldkinderen: bepaalde adoptiekanalen stellen als voorwaarde voor adoptie uit hun land dat er ook ter plaatse hulp wordt geboden.  Hiermee behoren deze twee werkgroepen (China en Afrika) nog tot de corebusiness van Wereldkinderen.

De andere twee werkgroepen zijn de werkgroep Bihar uit Breda en onze werkgroep. We hebben afgesproken contact met  Stichting Bihar te houden, omdat  zij onder andere in Jharkand werkzaam zijn, waar wij de bouw van een kindertehuis door Maher ondersteunen. Mogelijk dat we in de toekomst op bepaalde vlakken nog kunnen samenwerken.

Post filed under Nieuws.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *